Drukuj

Focaccia Full Wypas

Ilość porcji 2

Składniki

  • 4 jajka
  • 4 łyżki stołowe jogurtu bez laktozy
  • 30 gram mąki kokosowej
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 112 gram parmezanu startego
  • 10 pomidorków koktailowych
  • zielone lub czarne oliwki
  • 59 gram mozzarelli
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeży tymianek

Krok po kroku

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 375

  2. Ubijamy jajka z jogurtem tak aby były dokładnie wymieszane

  3. Dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji

  4. Wszystko wykładamy na papier do pieczenia i za pomocą łyżki spłaszczamy nasze ciasto tak aby grubość była około 1,5-2cm

  5. Układamy mozarellę, oliwki i pomidorki, posypujemy tymiankiem 

  6. Pieczemy około 20 minut, aż brzegi zaczną się rumienić 

  7. Usuwamy papier spod focacci i zostawiamy do wystygnięcia ( ja nie wytrzymuję i zjadam na gorąco!)